האם יש עניין שהחלה תהא קלועה ולא כמו לחם רגיל?

שאלה

האם יש עניין שהחלה תהא קלועה ולא כמו לחם רגיל?

תשובה

אין שום צורך לקלוע את החלה, העיקר שתהיה שלמה. הסיבה שמקפידים על קליעה היא כפי שכותב הפמ"ג (מ"ז רמב סק"א) משום שבעבר היו עושים חלות עם שומן, וכדי לעשות שינוי שיידעו לא לאכול אותן עם חלב קלעו אותן. כיום אין מציאות שכזו, ולכן העיקר שיהא שלם ולא פרוס בשביל שייחשב לחם-משנה. כשבכלל יש להבין מה ההבדל בין המילה 'חלה' ל'לחם', הרי כתוב בתורה "לחם משנה", והסיבה שקוראים לחלה 'חלה' היא על מנת שיזכרו להפריש ממנה חלה ותו לא (א"א סס"י רס).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לשיח?
אשמח לקבל את תגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.