ג'ינג'ר לעניין בשר וחלב

שאלה

האם ג'ינג'ר (זנגביל) נחשב לדבר חריף לעניין דיני בשר בחלב?

תשובה

כן, משום שיש בו חריפות ואי אפשר לאכלו לבד. לכן אם אדם חתך ג'ינג'ר בסכין בשרית, אפילו שאינה בת יומא (כלומר שלא השתמשו בה ב-24 שעות האחרונות לחיתוך בשר), הטעם נכנס בג'ינג'ר, ולכן לא נאכל או נבשל איתו מוצרי חלב. לעומת זאת, מיד לאחר אכילתו אפשר יהיה לאכול מוצרי חלב.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לשיח?
אשמח לקבל את תגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.