בקשה - עירית אור יהודה - עמותת איש צדיק היה - בנשיאות הרב חיים אידלס
בקשה – עירית אור יהודה
10.07.2024

8.7.24

לכבוד "עמותת איש צדיק היה"

שלום רב,

הנדון: דוח סוציאלי אודות גב' ר. ת.ז. XXXXXXXXX

גברת ר. BBBBBB מוכרת ברווחה אור יהודה משנת 2022.

גברת  ר.  ילידת 1979, פרודה +3 ילדים קטינים בגילאי (6,4,1) החלה בהליך גירושין בחצי שנה האחרונה. ר. מתגוררת בדירה שכורה ומפרנסת את ילדיה באופן יחידני ללא שום תמיכה מצד הפרוד. ר. נפרדה ממנו על רקע של אלימות פיזית ומילולית קשה. לאורך שנות נישואיה, האב נעצר על רקע של תקיפה ופריצה וישב במאסר. הפרוד לאורך כל התקופה האחרונה אינו עובד, נפגע בתאונות דרכים והפך לנכה. ר.  לא יודעת האם הפרוד תבע את ביטוח לאומי לנכות. הקשר בינהם הוא רופף ביותר.

ר. עובדת במשרה מלאה בחב' MMMMMM, כאדמיניסטרטיבית.

ר. משתכרת 9,500 ברוטו. הוצאות שכירות 5,200, הוצאות על מסגרות הילדים: OOOOO בן השנה בגן דרך העירייה- 800 שח. שני הילדים הגדולים יותר 490 עבור כל אחד מהם למסגרות צהרונים מסובסדות.

חובות שהצטברו לארנונה: 25,000 שח
מים חובות בסך 4000 שח
חשמל חוב בסך 4000 שח.

חשבונות החשמל, הארנונה והמים מעוקלים מכיוון שלא הצליחה כאמור לנהל את ענייניה לבדה ללא סיוע הפרוד.

ר. נאלצה בעבר לשלם עבור הפירוד את גובה ההוצאות הגבוהות של ההלוואות הרבות אותם צבר. מאחר ולא עבד באופן מסודר נאלצה לקחת על עצמה את ניהול הכספים עבורו. מאחר ולא עבד באופן ר. משכה את כל כספי הפנסיה שלה על מנת לשלם את החובות הגבוהים שצברו בחשבון המשותף. מצבה המשפטי כיום מוגדר בפשיטת רגל לאחר שסיימה לשלם עבור כל ההלוואות.

ר. מוציאה סכומים גדולים מאד על משק הבית ופרנסת הילדים. מדי פעם מצליחה לשלם חלק מהסדר החובות שנקבע עבורה לחשמל ארנונה ומים אך לא תמיד יש באפשרותה לעשות את זה.

ר.  כמפרנסת יחידה לא מצליחה להעניק לילדיה את המינימום הנדרש לקיום וכורעת תחת הנטל הכבד של ההשרדות היומיומיות. ר. מקבלת סיוע מהרווחה ברכישת מזון לתינוקת. ר. מתקשה אפילו לשלם לקייטנות בקיץ על מנת שתוכל להמשיך ולעבוד בעבודתה ונאלצה לוותר על הקיטנות. ר. מתמודדת עם רוב הקשיים בעצמה, אימה נפטרה ואביה אדם חולה וקשיש. לר. אחות שמדי פעם מסייעת לה בשמירה על אחד הילדים.

לאור האמור לעיל, אני מבקשת מכם להתחשב במצבה המורכב והסבוך, לעכב ניתוקים של המים עבודה עד שתצליח לעמוד באופן איתן יותר ולפרנס את עצמה בכבוד.

בכבוד רב,

דורית לוקשוק
עובדת סוציאלית
נושמים לרווחה

אגף לשירותים חברתיים וקהילתיים
          עירית אור יהודה

 

לצפייה במכתב המקורי – לחץ כאן

להושיט עזרה לאלו שאין להם

תרמו עכשיו לפעילות העמותה
וסייעו למשפחות נזקקות הזקוקות לעזרה.

מזון וחיתולים לתינוקות ממשפחות נזקקות
סיוע לחולים
סיוע כלכלי למשפחות נזקקות ולקשישים