סיוע בשיקום הפה לילדים חולים במחלות סרטן
במדינת ישראל חיים אלפי ילדים / נערות ונערים אשר חלו במחלות סרטן שונות ונתרפאו מהמחלה ב"ה, אולם כתוצאה מהטיפולים שקיבלו, סובלים מתופעות לוואי שונת, המונעות מהם לקיים אורח חיים תקין ומחייבות טיפול אשר אינו נכלל במסגרת הטיפול במחלה.
עיקר הפגיעות מתמקד בחלל הפה, העור ובפוריות.
עמותת איש צדיק היה קיבלה על עצמה לסייע בחולים אשר נפגעו בחלל הפה וזקוקים לשיקום הפה.
מי הם אותם חולים?
ילדים שקיבלו טיפולים מ-2 סוגים כמפורט:
1. ילדים שקיבלו טיפולים כימותרפיים.
2. ילדים שקיבלו הקרנות באזורים שבין בית החזה והראש.
בטיפולים בילדים חולי לוקמיה לדוגמה, יש כיום 4 סוגי טיפולי כימותרפיה שונים הנגזרים מחומרת המחלה וכתוצאה מכך גם הפגיעות הן בהתאם.

בישראל חיים כ- 7,000 ילדים שקיבלו מנות ניכרות של הקרנות, טיפולים כימותרפיים שבגינם נפגע להם חלל הפה ברמה כזו או אחרת, עיקר הפגיעה באה לידי ביטוי בפגיעה בציפוי החיצוני של השן ובאמייל, בהחלשת השורשים עד כדי נשירת השיניים ובפציעות בחניכיים .
תופעות אלו מחייבות טיפול מעמיק של חלל הפה ולמעשה לשיקום הפה, הלסת והשיניים.
עלות של טיפולים מסוג זה נעה בין 50.000 ש"ח ל- 200.000 ש"ח תלוי בחומרת המקרה. קופות החולים משתתפות באופן חלקי בעלות ובפועל כל הנטל נופל על כתפי המשפחה, אשר מותשת וסחוטה נפשית וכלכלית מכל מסכת הייסורים שעברו עד כה ולא מצליחים לעמוד בפני ה"משוכה" החדשה שנקרתה בדרכם.
אנו כאן בשביל לעזור להם!
איך אנחנו עוזרים?
גיבשנו צוות של רופאים אשר הביעו רצון להצטרף למיזם זה ומוכנים לתת מזמנם והתמחותם בתחום על מנת לייעץ ולטפל בילדים אלו. רופאים אלו מחולקים לקטגוריות בהתאם לתחום התמחותם.
באם הנך רופא ומוכן להצטרף למעגל העשייה בנושא, אנא פנה אלינו וניצור עמך קשר.
להצטרפות למעגל הרופאים אנא לחץ כאן.
חולים המבקשים לקבל את עזרתנו, מתבקשים לפנות בצרוף דו"ח רפואי מלא ומפורט מתקופת המחלה והצעת מחיר לטיפול.
כל החומר שמתקבל, נבחן ע"י ועדת מומחים אשר קובעים, האם באפשרות העמותה לעזור ע"י הפניית החולה למאגר המומחים שלנו, או במידת הצורך לבית חולים ולגייס את המימון הנדרש לצורך הטיפול בבית החולים.
כל תרומה לעמותה מזכה את התורם בהחזר מס לפי סעיף 46 לעניין תרומות במס הכנסה.

קריאת הרב חיים אידלס לעזרת ילדים אלו

תגובות אחרונות