יב' אלול תשפ"ה
ידידינו היקרים
בנימין טשגר טקה הי"ד בן למשפחה צנועה ושקטה עלה ארצה בגיל חודשיים, למד בנעוריו בפנימיית ויצו נחלת יהודה ומשם המשיך למכינה קדם צבאית ״ארז״ על מנת להיות מוכן בצורה הטובה ביותר לצבא, במטרה להעניק מעצמו כמה שאפשר ולשרת שירות משמעותי .
עוד בימי המכינה הקדם צבאית חלם להתגייס לחטיבת גולני וכאשר סיים את המכינה רשם בספר המחזור :״גולני אני בא לקחת חלק מהשורשים שלכם״.
בבוקר שמחת תורה 07.10.23 בנימין יחד עם חבריו לגדוד הותקפו בחדירה של מחבלים על מוצב כיסופים. בנימין יצא לקרב קשה ועקוב מדם כדי להגן על חבריו למוצב ולמרות פציעתו המשיך בלחימה עד שנפל בזמן שנלחם על הדיפתם .
לפני שנהרג הספיק להרוג כמה מחבלים ולמנוע חדירה משמעותית למוצב .
בנימין נפל שלושה שבעות לקראת שחרורו מצה״ל כשהוא בן 21 .
במטרה להנציח את זכרו וכל פועלו פנתה אלינו משפחתו בבקשת עזרה בגיוס תרומות להכנסת ספר תורה על שמו.
בשיתוף פעולה עם ארגון Jgive יצאנו לקמפיין גיוס המונים לטובת המטרה. בקמפיין גוייסו מעל 173,000 ש"ח.
במפגש מרומם, עוצמתי ומרגש עם אביו של בנימין שמענו על מסכת חייו וסיפור גבורתו שנלחם עד טיפת דמו האחרונה, תוך דאגה לחבריו במוצב.
במהלך המפגש הענקנו לאבא את החלק הראשון של התרומות שהתקבלו וזאת כדי להבטיח שמועד הכנסת ספר התורה יהיה ביום השנה לנפילתו.
אנו מבקשים להודות למשפחה היקרה על הזכות שנפלה בחלקנו להיות חלק בהנצחתו של בנימין טשגר הי"ד ולכל 904 התורמים שתרמו לגיוס זה.
מצ"ב מס' תמונות מהמפגש.