הקמת גן "ארועים חברתי" לזכרו של סרן שילה ראוכברגר שנפל בקרב בדרום - עמותת איש צדיק היה - בנשיאות הרב חיים אידלס
הקמת גן "ארועים חברתי" לזכרו של סרן שילה ראוכברגר שנפל בקרב בדרום

בס"ד

סרן שילה ראוכברגר הי"ד נפל בקרב בשמחת תורה ביומה הראשון של המלחמה בדרום.

שילה הי"ד ניהל קרב עיקש במשך ארבע שעות, למרות פציעתו הקשה המשיך לפקד ולהילחם עד טיפת דמו האחרונה ממש. בזכות אומץ ליבו ונחישותו חייליו ניצלו, והמחבלים לא הצליחו להמשיך בפלישות ליישובים בעומק מדינת ישראל.

הוריו דוד ונירית הכניסו ספר תורה לעילוי נשמתו בעזרתנו ובנוסף החלו בהקמת מצפה לזכרו שאותו הם מעונינים ליחד כ- "גן ארועים חברתי" שבמהותו מתחם לעריכת חופות וארועים לאנשים נזקקים ללא עלות ברוחו של שילה הי"ד.

לצורך כך, נדרש להנגיש את המקום ולהכין תשתיות חשמל, מים וביוב ושרותים.

שילה הי"ד היה איש של אהבה. איש של קשרים אנושיים. אדם שחיבר לבבות והוסיף חיים בכל מקום שבו היה.

המצפה ממוקם ביישוב עלי, אל מול נופי ילדותו, מצפה הנושא את שמו ונקרא מצפה שילה.

מצפה שילה יהווה מקום הנצחה ומפגש עם הרוח המיוחדת של שילה לחיילים, קבוצות ומשפחות. בנוסף לכך השאיפה היא שהמצפה יהפוך למקום מפגש וחיבור בין החלקים השונים בחברה הישראלית.
הנצחתו של שילה תבוא לידי ביטוי גם בעריכת חתונות של זוגות מעוטי יכולת במצפה.

שילה לא זכה להתחתן ולהקים בית. לזכרו, הוריו רוצים להמשיך ולהצמיח חיים בדרכו הייחודית – לחזק את האהבה בין חלקי העם ובין איש לאשתו.

פנו אלינו הוריו של שילה בבקשת עזרה בהקמת המצפה בכל הקשור להנגשת המקום, חיבור לתשתיות חשמל, מים וביוב ושרותים כדי שיוכלו להמשיך את דרכו של שילה, דרך של אהבה, ויצירת חיים. כי בדרך שילה – מצמיחים אהבה.

בשיתוף פעולה עם פלטפורמת charidy יצאנו לקמפיין גיוס המונים לטובת המייזם.

עם ישראל התגייס ללטובת המיזם והצלחנו לגייס סכום של כ- מליון .

במפגש להענקת החלק הראשון של הכספים שנאספו, השתתפו נירית ודוד הוריו של שילה ו-2 אחיו, הרב חיים אידלס, מר דוד שיראל והח"מ.
במפגש שיתפו אותנו ההורים כי חתונה ראשונה כבר בוצעה במקום. החתן חייל בודד שהוריו גרים בחו"ל והכלה ממשפחה מעוטת יכולת. לכל צרכי החתנה דאגו נירית ודוד הוריו של שילה הי"ד. זוג נוסף במצב דומה (החתן היה חיל של שילה) כבר מתעניין בעריכת חתונתם במקום.

בשם המשפחה מבקשים להודות לכל מי שסייע בהצלחת קמפיין זה לפלטפורמת charidy שבאמצעותה
בוצע הקמפיין ולכל אחד ואחת מ – 4,457 התורמים שנטלו חלק בקמפיין זה.

בזכותכם נמשיך בדרכו של שילה – מצמיחים אהבה.

מצ"ב מס' תמונות מהמפגש.

לאחר שהתקבלו כל התרומות מהתורמים שתרמו לקמפיין בתשלומים, נפגשנו שוב עם נירית ודוד על מנת להעניק להם את החלק השני של התרומות בסך של: 81,091.34 ₪.
במפגש שיתפו אותנו נירית ודוד על התקדמות הבניה והפיתוח של המצפה.
בשמם של נירית ודוד אנו מבקשים להודות לכל התורמים שתרמו את חלק זה של הקמפיין.

להושיט עזרה לאלו שאין להם

תרמו עכשיו לפעילות העמותה
וסייעו למשפחות נזקקות הזקוקות לעזרה.

מזון וחיתולים לתינוקות ממשפחות נזקקות
סיוע לחולים
סיוע כלכלי למשפחות נזקקות ולקשישים