האם מה שבצל נחשב כדבר חריף ומחשיב את הסכין לבשרית או חלבית שוב גם כשאינה בת-יומה אמור גם בבצל ושום מבושלים?

שאלה

האם מה שבצל נחשב כדבר חריף ומחשיב את הסכין לבשרית או חלבית שוב גם כשאינה
בת-יומה אמור גם בבצל ושום מבושלים?

תשובה

הדברים אמורים רק בבצל, שום ושאר דבירים חריפים רק כשהם חיים. אך כשהם מבושלים רואים בחוש שהחריפות פקעה מהם והם ניתנים לאכילה בפני עצמם, ולכן אין להם דין של דבר חריף (פ”ת יו”ד סי’ צ”ו, ודרכ”ת). אמנם פלפלים חריפים אף לאחר בישולם נחשבים לדבר חריף, כפי שרואים בחוש שהם עדיין נשארים חריפים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לשיח?
אשמח לקבל את תגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.