סכין שנחתך בו בשר ושום

שאלה

שלום למו”ר,

חתכתי בשר רותח בסכין ולאחר מכן שטפתי את הסכין היטב וחתכתי עם הסכין שום כדי להכין טחינה, האם מותר לאכול לאחר אכילת הטחינה עם השום מאכל חלבי מיד או שעליי להמתין שש שעות, כהמתנה שבין בשר לחלב?

תשובה

לא, אין צריך בהמתנה של שש שעות ואפשר לאכול מיד לאחריו מוצרי חלב. ומדוע? מכיוון שסיבת ההמתנה של השעות בין אכילת בשר לחלב תלויה במחלוקת, האם חוששים לבשר שבין השיניים, שרק לאחר שש שעות מתעכל ויוצא מבין השיניים ומה שנשאר נחשב כמעוכל או שהסיבה בגלל משיכת טעם הבשר מהקיבה במשך שש שעות שלאחר אכילתו. ממילא בטעם שנכנס בדבר חריף מהסכין אל תוך המאכל לא שייך הטעם שנשארת חתיכה בין השיניים, וטעם זה מתעכל מיידית ולא נמשך מן הקיבה, ולכן לא נאכל אותו יחד עם חלב, אבל מיד לאחר אכילתו מותר לאכול מאכל חלבי.

וכן היה פוסק דודי זקני הגרי”ש אלישיב זצ”ל (הובאו דבריו בספר ‘כשרות המטבח’).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לשיח?
אשמח לקבל את תגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.