ג’ינג’ר לעניין בשר וחלב

שאלה

האם ג’ינג’ר (זנגביל) נחשב לדבר חריף לעניין דיני בשר בחלב?

תשובה

כן, משום שיש בו חריפות ואי אפשר לאכלו לבד. לכן אם אדם חתך ג’ינג’ר בסכין בשרית, אפילו שאינה בת יומא (כלומר שלא השתמשו בה ב-24 שעות האחרונות לחיתוך בשר), הטעם נכנס בג’ינג’ר, ולכן לא נאכל או נבשל איתו מוצרי חלב. לעומת זאת, מיד לאחר אכילתו אפשר יהיה לאכול מוצרי חלב.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לשיח?
אשמח לקבל את תגובתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.